Alpha Stim Handleiding & FAQ

Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze allemaal!

GEBRUIK ELEKTRODEN

BASISREGELS: ELEKTRODEN

Instellingen Stimulering

(Behandeling met elektroden)


Alpha-Stim® Model:

Alpha-Stim® M

Behandelingsmethode:
Gebruik een set behandelingselektroden. Sluit de elektroden aan op de uiteinden van de draden en steek de stekker in de connector van kanaal 1.

Bevestig de vilten pads aan de elektroden. Bevochtig de pads grondig nat met Alpha Conducting Solution™. Bevochtig de pads nogmaals wanneer dat tijdens de behandeling nodig is.

Frequentie:
Stel frequentie in op 0,5 Hz.

Stroomsterkte:
Stel de knop voor kanaal 1 in op een comfortabel niveau. Op het hoofd kan het beste een lager stroomniveau worden gebruikt (bv. 1 of 2) dan voor behandeling van het lichaam (waarvoor 6 meestal het beste is).

Timer:
Op elektrode-instelling.

Stap 1. Behandel als eerste een gebied met de elektroden op de eerder omschreven manier (een grote “X”) waarbij de stroom door het probleemgebied wordt geleid. Een voorbeeld van deze manier van werken voor kniepijn is om door middel van een grote “X” eerst het mediale, het superieure en laterale deel van de knie of voet te behandelen en dan lateraal van de heup tot het midden van de knie of de voet.

Stap 2. Behandel met kleinere “X-en” of een “ster” (*) dichterbij en rechtstreeks rond de betreffende knie (bijvoorbeeld twee schuine, één of twee mediale-laterale, één of twee anterieure-posterieure, etc.).

Stap 3. Behandel de tegenovergestelde knie ten minste 20 seconden (een “X”), zelfs als er geen sprake is van pijn.

Stap 4. Verbind beide knieën door ten minste viermaal een elektrode onder elke knie te plaatsen (belangrijkste stap). Voor een optimaal resultaat dient de elektrodebehandeling altijd te worden gevolgd door een craniale elektrotherapiestimulatie (CES).

* Opmerking: Vermijd directe stimulans in de buurt van ogen en halsslagaders

lower-extremity-pain-edited.jpg