Alpha Stim Handleiding & FAQ

Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze allemaal!

PIJN IN ONDERSTE LEDEMATEN

ALPHA-STIM® GEBRUIK ELEKTRODEN

Instellingen Stimulering

(Behandeling met elektroden)


Alpha-Stim® Model:

Alpha-Stim® M

Behandelingsmethode:
Gebruik een set behandelingselektroden. Sluit de elektroden aan op de uiteinden van de draden en steek de stekker in de connector van kanaal 1.

Bevestig de vilten pads aan de elektroden. Bevochtig de pads grondig nat met Alpha Conducting Solution™. Bevochtig de pads nogmaals wanneer dat tijdens de behandeling nodig is.

Frequentie:
Stel frequentie voor kanaal 1 in op 0,5 Hz.

Stroomsterkte:
Selecteer met de knop kanaal 1 tot en met “6” (600 μA) of het hoogste comfortabele niveau.

Timer:
Op elektrode-instelling.

lower-extremity-pain-181

Begin de behandeling met ~ 10 – 15 plaatsingen van de elektroden onder verschillende hoeken zoals afgebeeld en beschreven. Dit geldt als één behandeling. Mogelijk moet deze worden herhaald. Druk de elektroden stevig op de blote huid bloot en voer gedurende 10 seconden stroom per plaatsing toe. Als de timer piept verplaatst u de elektroden naar een nieuwe plek. Zorg ervoor dat ze daar, tot de volgende piep, stevig blijven zitten.

  1. Maak als eerste een grote “X” door het te behandelen gebied van de mediale bovenliggende dij naar de laterale kuit of voet, en dan van de laterale heup naar de mediale kuit of voet
  2. Maak gedurende 40 sec. tot 1 min. kleinere “X-en” dichterbij en direct rond het gebied van pijn (bv. schouder, elleboog, pols, hand, etc.).
  3. Behandel het tegenoverliggende lichaamsdeel (bv. heup, knie, enkel, voet, etc.) op dezelfde wijze gedurende 20 tot 40 sec., zelfs als deze geen pijn doet.
  4. Verbind de twee onderste ledematen (bv. knie of voet) door op elk een elektrode te plaatsen in verschillende symmetrische plaatsen rondom de pijnzone gedurende 40 sec. tot 1 min. Zie foto’s hieronder.
lower-extremity-pain-edited.jpg

Omsluit het te behandelde gebied met elektroden zodat de stroom door het pijnlijke gebied stroomt. Herhaal de behandeling indien nodig. Vergeet niet om de pijn van de patiënt uit te drukken in een cijfer van 1 tot 10 voorafgaand aan de behandeling en tussen de individuele behandelingen door.

Stop met de behandeling als de pijn volledig verdwenen is of als de verbetering, na enkele behandeling, een laagteniveau heeft bereikt. Voor een optimaal resultaat dient de elektrodebehandeling altijd te worden gevolgd door een craniale elektrotherapiestimulatie (CES).

* Opmerking: Verminder de stroomsterkte bij de behandeling van het hoofd als dat nodig is om duizeligheid te voorkomen. Behandeling van het hoofd kan tot gevolg hebben dat de patiënt knipperende lichten ziet als gevolg van stimulatie van de oogzenuw. De patiënt kan ook metalen vullingen proeven bij de behandeling van de mondholte. Vermijd directe stimulering in de buurt van de ogen of de halsslagaders.