Alpha Stim Handleiding & FAQ

Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze allemaal!

RUGPIJN

ALPHA-STIM® GEBRUIK ELEKTRODEN

Instellingen Stimulering

(Behandeling met elektroden)


Alpha-Stim® Model:

Alpha-Stim® M

Behandelingsmethode:
Gebruik een set behandelingselektroden. Sluit de elektroden aan op de uiteinden van de draden en steek de stekker in de connector van kanaal 1.

Bevestig de vilten pads aan de elektroden. Bevochtig de pads grondig nat met Alpha Conducting Solution™. Bevochtig de pads nogmaals wanneer dat tijdens de behandeling nodig is.

Frequentie:
Stel frequentie voor kanaal 1 in op 0,5 Hz.

Stroomsterkte:
Selecteer met de knop kanaal 1 tot en met “6” (600 μA) of het hoogste comfortabele niveau.

Timer:
Op elektrode-instelling.

Begin de behandeling met ~ 10 – 15 plaatsingen van de elektroden onder verschillende hoeken zoals afgebeeld en beschreven. Dit geldt als één behandeling. Mogelijk moet deze worden herhaald. Druk de elektroden stevig op de blote huid bloot en voer gedurende 10 seconden stroom per plaatsing toe. Als de timer piept verplaatst u de elektroden naar een nieuwe plek. Zorg ervoor dat ze daar, tot de volgende piep, stevig blijven zitten.

  1. Verbind de achterzijde tussen de trapezius-spieren en het sleutelbeen met de contralaterale achterste heup en behandel deze. Behandel de andere kant.
  2. Plaats dan één elektrode naast de ruggengraat op het niveau waar het probleem zich voordoet, en de andere aan de contralaterale zijde, anterolateraal (voor- en achterzijde). Een denkbeeldige lijn tussen die punten gaat dwars door de zenuwen in de ruggengraat. Behandel de andere kant. Herhaal contralaterale posities in de ruggengraat één wervel boven en één onder het probleemgebied.
  3. Behandel de wervels ook aan beide zijden van het lichaam door het pijngebied, zowel boven als onder.
  4. Voor lage rugpijn met ischias radiculitis verbindt u verschillende niveaus van L3 tot L5, ongeveer 2,5 centimeter lateraal van de wervelkolom met het ipsilaterale, achterste been, met tussenruimtes van 10 tot 15 centimeter ten opzichte van de laatste, laagste plaatsing aan de laterale voet (of gewoon door het gebied wat de pijn uitstraalt).
back-pain-171

Omsluit het te behandelde gebied met elektroden zodat de stroom door het pijnlijke gebied stroomt. Herhaal de behandeling indien nodig. Vergeet niet om de pijn van de patiënt uit te drukken in een cijfer van 1 tot 10 voorafgaand aan de behandeling en tussen de individuele behandelingen door.

Stop met de behandeling als de pijn volledig verdwenen is of als de verbetering, na enkele behandeling, een laagteniveau heeft bereikt. Voor een optimaal resultaat dient de elektrodebehandeling altijd te worden gevolgd door een craniale elektrotherapiestimulatie (CES).

* Opmerking: Verminder de stroomsterkte bij de behandeling van het hoofd als dat nodig is om duizeligheid te voorkomen. Behandeling van het hoofd kan tot gevolg hebben dat de patiënt knipperende lichten ziet als gevolg van stimulatie van de oogzenuw. De patiënt kan ook metalen vullingen proeven bij de behandeling van de mondholte. Vermijd directe stimulering in de buurt van de ogen of de halsslagaders.