Alpha Stim Handleiding & FAQ

Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze allemaal!

HOOFDPIJN

ALPHA-STIM® GEBRUIK ELEKTRODEN

Instellingen Stimulering

(Behandeling met elektroden)


Alpha-Stim® Model:

Alpha-Stim® M

Behandelingsmethode:
Gebruik een set behandelingselektroden. Sluit de elektroden aan op de uiteinden van de draden en steek de stekker in de connector van kanaal 1. Bevestig de vilten pads aan de elektroden. Bevochtig de pads grondig nat met Alpha Conducting Solution™. Bevochtig de pads nogmaals wanneer dat tijdens de behandeling nodig is.

Frequentie:
Stel frequentie voor kanaal 1 in op 0,5 Hz.

Stroomsterkte:
Verhoog de intensiteit van kanaal 1 tot een comfortabel niveau. Kies voor het hoofd altijd een lagere instelling (bv. 1 of 2) dan bij behandeling van het lichaam.

Timer:
Op elektrode-instelling.

Begin de behandeling met ~ 15 plaatsingen van elektroden onder verschillende hoeken zoals hieronder afgebeeld en beschreven. Dit geldt als één behandeling. Mogelijk moet deze worden herhaald. Omring het te behandelen gebied met elektroden zodat de stroom door het gebied van de pijn loopt. Druk de elektroden stevig op de blote huid en voer 10 seconden stroom per plaatsing toe. Als de timer piept verplaatst u de elektroden snel naar een nieuwe plaats. Zorg ervoor dat ze daar, tot de volgende piep, stevig blijven zitten.

Herhaal de behandeling indien nodig. Vergeet niet om de pijn van de patiënt uit te drukken in een cijfer van 1 tot 10 voorafgaand aan de behandeling en tussen de individuele behandelingen door.

Stop met de behandeling als de pijn volledig verdwenen is of als de verbetering, na enkele behandeling, een laagteniveau heeft bereikt. Voor een optimaal resultaat dient de elektrodebehandeling altijd te worden gevolgd door een craniale elektrotherapiestimulatie (CES).

head-pain-07
  1. Behandel door de ruimte boven het oor te verbinden met het uiteinde van de contralaterale schouder. Behandel de andere kant.
  2. Behandel de zone van de schouders door bilaterale verbinden over de uiterste uiteinden van de schouders.
  3. Maak een paar “X”-patronen in nek.
  4. Verbind beide kaakgewrichten (TMJ).
  5. Behandel van de slaap naar ipsilaterale kauwspieren. Behandel de andere kant.
  6. Verbind het kaakgewricht (TMJ) met de sternocleidomastoideus-spier (SCM), onder de mastoideus en langs de vertakkingen van het sleutelbeen en borstbeen. Behandel de andere kant.

* Opmerking: Verminder de stroomsterkte bij de behandeling van het hoofd als dat nodig is om duizeligheid te voorkomen. Behandeling van het hoofd kan tot gevolg hebben dat de patiënt knipperende lichten ziet als gevolg van stimulatie van de oogzenuw. De patiënt kan ook metalen vullingen proeven bij de behandeling van de mondholte. Vermijd directe stimulering in de buurt van de ogen of de halsslagaders.