Geschiedenis van de Golfvorm

De klinische geschiedenis van de Alpha-Stim-golfvormtechnologie.

Alpha-Stimtechnologie is gebaseerd op het baanbrekende werk van Dr. Daniel L. Kirsch, een visionair die een pad gebaand heeft naar een veiliger model van geneeskunde, gebaseerd op wat het lichaam werkelijk is: een complexe reeks van elektrische pulsen die alle psychologische functies besturen. In de jaren ’70 begon Dr. Kirsch een medische odyssee die leidde tot de ontwikkeling van de elektrische golfvormtechnologie van de Alpha-Stim, die helende effecten produceert door de activering van de zenuwen in het centrum van de hersenstam. Hij begon zijn reis door neuro-endocrine mechanismen van acupunctuur en elektroacupunctuur te bestuderen samen met zijn collega, dokter Edmund Chen. Dr. Kirsch ontdekte dat fysica de chemische reacties in het lichaam bestuurt. Dit inzicht bracht zijn denken verder dan de traditionele westerse geneeskunde, die ziektes behandelt door middel van chemische of mechanische patronen. Dr. Kirsch gaat verder dan de chemie, door vast te stellen dat de lichaamsfuncties elektronisch genormaliseerd kunnen worden. In een serie intuïtieve sprongen trekt Dr. Kirsch weg van acupunctuur en begint hij elektronische stroom te gebruiken. Hierbij experimenteert hij met elektronische golfvormen om chronische pijn te behandelen. In deze tijd realiseerde hij zich dat hij een kleine elektronische stroompiek kon gebruiken om door de huid te dringen zonder gebruik van naalden. Hierdoor kan effectief gebruikgemaakt worden van microstromen die normaal gesproken te klein zouden zijn. Hij begon met het combineren van golfvormen om de natuurlijke, lichamelijke impulsen te activeren. Als ze op de juiste manier beïnvloed worden, dan konden de golfvormen niet alleen chronische pijn, maar ook pijn, depressie en slapeloosheid behandelen. In 1981 werden Dr. Kirschs jaren van onderzoek en experimenteren lonend voor medische behandelaren en patiënten wereldwijd, toen hij de perfecte golfvorm introduceerde, verwerkt in de Alpha-Stim 2000, een groot klinisch apparaat. Hij volgde met de Alpha-Stim 350, ’s werelds eerste thuiszorg-microstroomstimulator. Verbeteringen in het microcircuit leidde uiteindelijk tot de in 2012 gelanceerde, achtste generatie Alpha-Stim M- en Alpha-Stim AID-apparaten. Die gebruiken dezelfde golfvorm als de eerdere modellen en bieden nog steeds gelijkwaardige, bijzondere en klinische resultaten voor honderdduizenden behandelaars in de gezondheidszorg en patiënten in de hele wereld. De apparaten geven effectieve behandeling van acute, chronische en posttraumatische pijn en effectieve behandeling van angst, depressie en slapeloosheid.
 

1981

1981

Dr. Daniel Kirsch richtte het bedrijf Electromedical Products International (EPI) op. De Alpha-Stim 2000 was het eerste model dat werd geproduceerd – een groot apparaat dat door medische behandelaars werd gebruikt voor de behandeling van pijn.

 

1982

1982

De Alpha-Stim 350 werd geïntroduceerd als de eerste vorm van thuisbehandeling met microstroomtherapie voor de verlichting van pijn.

 

1989

1989

De nieuwe generatie en het eerste werkelijk draagbare thuisapparaat, de Alpha-Stim CS, werd geïntroduceerd.

 

1992

1992

De meer gestroomlijnde Alpha-Stim 100 komt beschikbaar voor zowel pijn als stemmingsstoornissen.

 

1997

1997

De Alpha-Stim SCS wordt wereldwijd geïntroduceerd voor de behandeling van angst, depressie en slapeloosheid.

 

2003

2003

Alpha-Stim PPM wordt gelanceerd voor management van persoonlijke, chronische pijn.

 

2012

2012

De zeer effectieve Alpha-Stim M en Alpha-Stim AID komen beschikbaar en geven gebruikers langdurige en veilige verlichting tot op deze dag.